Onvermogen

Vrijdag 17 augustus 2012 14:44 door Helga Wiedijk

Over minder dan een maand zijn er verkiezingen en wat voor adembenemende vergezichten en duizelingwekkend diepzinnige visies heeft de zinderend spannende verkiezingscampagne ons tot nu toe opgeleverd? Gedraai over de langstudeerboete, een ander registratiesysteem voor orgaandonatie en een pleidooi van gratis kraanwater in de horeca.

In een land waar dat de grootste problemen zijn, zou ik graag willen wonen.

De VVD, SP en PVV houden zelfs helemaal hun mond. Ze doen niet eens mee aan debatten. Dat blijkt tot nu toe een voortreffelijke strategie. Ze kunnen gewoon rustig blijven toekijken hoe de andere partijen hun laatste trouwe kiezers de tent uitjagen met een aaneenschakeling van pijnlijk onthullende demonstraties van gebrek aan fantasie, durf, visie, inzicht, gezond verstand en intelligentie. De drie zwijgende partijen zijn geen haar beter, maar die lopen wijselijk niet te koop met hun eigen onvermogen.

Wilders zit intussen te wachten op de ineenstorting van de euro en misschien heeft hij zelfs wel het snode plan opgevat om met die koffertjes geld die hij heeft gekregen van zionistische organisaties in Amerika een dealtje te maken met een of andere radicaal islamitische groepering om begin september een geinig aanslagje te plegen in de Schipholtunnel. Je weet het niet. De campagnestrategen bedenken van alles.

Het enige wat Rutte en Roemer hoeven te doen is het rustig te laten gebeuren dat de media luidkeels verkondigen dat het steeds meer een tweestrijd wordt tussen hen beiden. Ze zijn elkaars perfecte spiegelbeeld. Rutte is de man die zijn begroting op orde wil hebben om het geld vervolgens aan Europa te geven, terwijl Roemer ('over my dead body!') de Europese afspraken weigert na te komen en dat hij heel goed in staat is om de begroting volledig uit de hand te laten lopen, heeft hij al bewezen toen hij als wethouder Financiën van Boxmeer de tekorten zo hoog had laten oplopen dat de gemeente onder curatele werd geplaatst.

Misschien moeten we die hele verkiezingen maar gewoon afgelasten. Dat zou beter zijn voor de Schipholtunnel en het zou ons vooral een hoop deerniswekkende treurigheid besparen.


PvvP • Vrije Poldermensen