Twist over etage

Woensdag 10 oktober 2012 9:40 door Helga Wiedijk

DEN HAAG/EMMELOORD; - De gemeente Noordoostpolder verwierp dinsdag bij de Raad van State alle aantijgingen van beleggings- en beheerbedrijf De Hoge Dennen BV als zou het gemeentebestuur onbetrouwbaar zijn in een zaak rond de supermarkt Jumbo aan de Lange Nering in Emmeloord. "De wethouder heeft verschillende keren met De Hoge Dennen gesproken over de mogelijkheden om een winkelverdieping boven op de supermarkt aan de Lange Nering 83 te plaatsen.

Maar het bedrijf is nooit met een concreet bouwplan gekomen. Hoe lang moeten we dan wachten", zei de gemeentewoordvoerder dinsdag bij de Raad van State.

De ontwikkelaars en beheerders zijn het niet eens met de beperkingen in het nieuwe bestemmingsplan Emmeloord Centrum. In dat plan stelt de gemeente een reeks van voorwaarden aan winkelpandeigenaren voor het gebruik van de eerste verdieping. "Als we onder het oude plan een bouwvergunning voor een winkel aanvragen, moet de gemeente die verlenen. Met het nieuwe plan mag het gemeentebestuur zelf bekijken of het ons plan wel acceptabel vindt. Wij willen de vrijheid om zelf te beslissen wie of wat we in de winkels zetten en we willen de gemeente Noordoostpolder er niet tussen hebben", aldus de raadsman van de bedrijven.


PvvP • Vrije Poldermensen